Категорія
Новини
Дата

40 українських дронів пройшли всі процедури і отримають державні контракти – Федоров

1 хв читання

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БПЛА пройшли процедури й вже отримують державні контракти, повідомляє віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було 7.

Ключові факти

  • «Ми прибрали майже всі блокери. Ввели fast-track для БПЛА, створили спеціальні зони для навчання пілотів і тестування дронів. Усунули зайву бюрократію, спростили допуск для експлуатації та багато іншого», – повідомив Федоров під час зустрічі з українськими виробниками.
  • За його словами, завдяки цим заходам 40 українських дронів уже отримують держконтракти.
  • Федоров зазначив, що зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів. «Маємо бюджет на закупівлю таких БПЛА, але наразі не кожна українська компанія готова виробляти настільки багато дронів», – додав він.
  • За словами віцепремʼєра, однією з головних причин є те, що компанії не проходили всі етапи допуску для експлуатації через складність процесу.

Контекст

За майже рік існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбано 3864 комплекси БПЛА. Сума – контрактів перевищила 4,3 млрд грн.

Мінцифри оголосило конкурс Drone Hackathon Anti-Shahеd. Мета – створення системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Переможцю обіцяють контракт на $1 млн. Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри й Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Нещодавно Україна успішно випробувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні