Верховна Рада звільнила від ПДВ і мита ввезення складових для виробництва дронів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила від ПДВ і мита ввезення складових для виробництва дронів

Getty Images

Верховна Рада схвалила два законопроєкти щодо підтримки виробництва дронів в Україні. Вони передбачають звільнення на час воєнного стану від ПДВ і мита ввезення складових безпілотників, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Йдеться про складові (матеріали, вузли, агрегати устаткування та комплектуючі), які ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з випуску та ремонту БПЛА.
  • Народний депутат Ярослав Железняк уточнив, що підприємство, яке ввезло такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів.
  • За його словами, у разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі, від яких його було звільнено, та сплатити пеню.

Контекст

27 січня Міноборони повідомило, що в межах проєкту «Армія дронів» в Україні почали формувати ударні роти безпілотників

У березні Кабінет Міністрів підтримав розвиток масового виробництва БПЛА в Україні, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Постанова має значно прискорити створення та постачання вітчизняних дронів на фронт.

Віцепремʼєр додав, що постанова дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні