Категорія
Новини
Дата

Уряд спрямував 103 млн грн на перші гранти для бізнесу за програмою «єРобота»

Кабінет Міністрів виділив 103,3 млн грн із резервного фонду на гранти переможцям програми «єРобота» за напрямами щодо створення власної справи та закладання саду, йдеться в повідомленні уряду. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Фінансування отримають перші 324 бізнес-ідеї переможців напряму «Своя справа» (мікрогрант) на суму 74,3 млн грн.
  • Також дев’ять підприємців за напрямом «Свій сад» отримають грантів на суму 29 млн грн.
  • Загалом за напрямом мікрогрантів уже надійшла 7541 заявка від українців. 70% заявників мають досвід підприємницької діяльності, 10% – тільки починають свій шлях у бізнесі.
  • Більшість підприємців хочуть витратити грант на відкриття кафе і кав’ярень – 10,7%, початок роздрібної торгівлі (зокрема, харчовими продуктами) – 8%, заснування перукарень чи салонів краси – 4,7%, старт бізнесу з обслуговування напоями – 3,1% та вантажні перевезення – 1,9%. 
  • Найбільше заявок подали жителі Києва та Київської області (31%), а також Дніпропетровської (9%), Львівської (7%), Одеської (6%) та Полтавської (5%) областей. 
  • Також надійшло 78 запитів від підприємців, які хочуть завдяки гранту побудувати теплицю або закласти сад.

Контекст

Проєкт «єРобота» запустило Мінекономіки спільно з Мінцифри, Мінагрополітики, Державною службою зайнятості та Ощадбанком, щоби підтримати українців, які хочуть заснувати власну справу, та сприяти активізації підприємництва у важкий для економіки час.

Прийом заявок на всі напрями програми «єРобота» триває. Подання заявки здійснюється через Портал Дія. Потрібно заповнити відомості про себе в електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на порталі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні