Категорія
Новини
Дата

USAID втричі збільшує грантову підтримку для українських підприємств – до $11 млн

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) вирішило збільшити загальний обсяг фінансування грантової програми для підтримки інноваційної трансформації та розвитку українських підприємств до $11 млн, повідомляє Міністерство економіки. Зокрема, у межах програми буде надано близько 75 грантів, замість раніше запланованих 25.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фінансування буде надано у межах гранту з підтримки переробних підприємств, рішення про збільшення фінансування ухвалили через велику кількість заявок і значний інтерес з боку підприємств переробної галузі.
  • Гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів.
  • Також це стосується підприємств, які займаються імпортозаміщенням на українському ринку або експортом української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізацією виробництва товарів, потрібних для відбудови.

Контекст

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках.

У вересні USAID оголосило також грантову програму для розробників інноваційних проєктів у сфері кіберзахисту загальною сумою $500 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні