Категорія
Новини
Дата

В німецьких офісах «Газпрому» провели обшуки. ЄС розслідує роль компанії у штучному завищенні цін на газ у Європі

Представники Європейського Союзу провели обшуки в офісах німецьких підрозділів газового гіганта «Газпром» у рамках розслідування ролі російського монополіста у штучному завищенні цін на газ у Європі. Про це пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Правоохоронці обшукали офіси Gazprom Germania GmbH та Wingas GmbH, на частку яких припадає близько 20% постачання газу на німецький ринок, пише видання.
  • Європейська комісія активізувала своє розслідування, оскільки «Газпром» обмежив додаткові поставки газу до Європи той час, коли його запаси були на найнижчому рівні за останні 10 років.
  • Раніше цього року глава Міжнародного енергетичного агентства звинуватив Росію в енергетичній кризі, що призвела до закриття ряду європейських заводів.
  • У Єврокомісії та «Газпромі» відмовилися від коментарів з приводу ситуації, пише агентство.

Контекст

«Газпром» – російська газовидобувна і газорозподільна монополія, найбільша корпорація Російської Федерації, 50% капіталу якої належить державі.

Європа бореться з енергетичною кризою з 2021 року та уважно стежить за діями «Газпрому» на газових ринках. Розслідування стосовно можливої антиконкурентної поведінки російського «Газпрому» розпочалося ще до вторгнення країни-агресора в Україну.

Країни світу активізували роботу с метою зменшення залежності від російських енергоресурсів. На цьому тижні високий представник ЄС із зовнішніх справ Жозеп Боррель, заявив, що ЄС зможе зменшити залежність від постачання російського газу протягом двох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні