Категорія
Новини
Дата

В Україні арештували активи підприємства з Білорусі на 4 млрд грн. Ймовірно йдеться про ТОВ «Сервіс Ойл»

В Україні арештовано корпоративні права компанії з Білорусі у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також майно вартістю 3 млрд грн, йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури. За даними джерел Forbes, йдеться про компанію «Сервіс Ойл».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання підприємства «Бєлоруснєфть».
  • Йдеться про ТОВ «Сервіс Ойл», повідомили Forbes джерела в правоохоронних органах. Клієнтами ТОВ, зокрема, були «Укргазвидобування» та ДТЕК.
  • Подільська окружна прокуратура Києва веде кримінальне провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою (ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
  • Наразі вживаються заходи щодо передачі майна в управління АРМА.

Контекст

ТОВ «Сервіс Ойл» (входило в РУП ВО «Бєлоруснєфть») засноване в 2012 році. Компанія спеціалізується на бурових роботах, капітальному і поточному ремонті свердловин, проєктуванні розробки нафтових родовищ тощо. 

У грудні минулого року компанія змінила засновника – замість РУП ВО «Бєлоруснєфть» ним стало ВАТ «Пуховичінафтопродукт». За даними YouControl, статутний капітал «Сервіс Ойл» складає 901,3 млн грн. В 2020 році виторг компанії впав з 1,024 млрд грн до 675 млн грн. У 2020 році збиток склав 138 млн грн (роком раніше був прибуток 115 млн грн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні