Категорія
Новини
Дата

В Україні створили Фонд гарантування кредитів для фермерів. Хто може розраховувати на підтримку

Українські фермери зможуть заручитися гарантіями від держави для отримання кредитів. На засіданні 16 лютого уряд створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві із статутним капіталом 200 млн грн.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На держгарантії зможуть розраховувати дрібні та середні фермерські господарства, які обробляють до 500 га землі.
  • Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50% непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років.
  • Крім держави учасниками Фонду можуть бути міжнародні фінансові організації та інші юридичні особи.
  • Фонд має набути статусу фінустанови та отримати відповідну ліцензію.

Контекст

Верховна Рада 4 листопада 2021 року підтримала створення фонду, який забезпечуватиме кредити малих та середніх аграріїв держгарантіями. Закон набув чинності наприкінці листопада минулого року.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві дозволить профінансувати аграріїв на суму 24 млрд грн, розраховують у Мінагрополітики.

Механізм часткового гарантування кредитів – це величезний крок для земельної реформи, заявляв голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас. За його словами, це забезпечить доступ українським дрібним фермерам до фінансування та доступних кредитів, щоб вони могли купувати землю та інвестувати у свій бізнес.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні