Категорія
Новини
Дата

В Україні впав попит на нові автомобілі. У серпні він зменшився майже втричі

У серпні автопарк України поповнили 2900 нових легкових авто. Це майже втричі менше, ніж минулого року. По відношенню до попереднього місяця ринок нових легковиків скоротився на 20%, повідомляє Укравтопром.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Лідером ринку в серпні стала марка Toyota. Впродовж місяця першу реєстрацію пройшли 750 авто цієї марки, що на 40% менше, ніж торік. Водночас у порівнянні з липнем цього року, попит на авто японської марки зріс на 26%.
  • Друге місце – у Renault, реєстрації автомобілів якої в порівнянні з даними серпня 2021 року обвалилися більш ніж ушестеро – до 206 автівок. Від свого липневого результату Renault відстала на 21%.
  • Третьою за популярністю вперше стала BMW – 197 авто. При цьому в порівнянні з торішніми серпневими даними реєстрації нових BMW зменшились на 9%. Втім свій липневий результат марка покращила на 6%.

Контекст

Всього з січня по серпень українці придбали і поставили на облік 24 400 нових легкових автомобілів, що на 63% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Після початку повномасштабної війни значно зменшилася кількість пропозицій з продажу нових авто, частина автосалонів тимчасово припинили роботу. За даними AUTO-Consulting, у березні падіння порівняно з березнем 2021 року становило майже 93,5%. Загальний обсяг реалізації нових легкових авто по всій Україні тоді становив лише 590 одиниць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні