Категорія
Новини
Дата

В Україні заборонять ліки російського та білоруського виробництва. Верховна Рада ухвалила закон

Верховна Рада заборонила обіг лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території РФ або Білорусі. Законопроєкт №7313 в цілому підтримали 316 народних депутатів, повідомив депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Документом пропонується надати можливість МОЗ відмовляти у державній реєстрації лікарського засобу або скасовувати його державну реєстрацію в Україні, якщо буде виявлено, що хоча б один етап його виробництва здійснюються у РФ або Білорусі.
  • Скасовувати держреєстрацію ліків також буде дозволено, якщо заявник або його представник пов’язані з російськими компаніями.
  • На період воєнного стану Кабміну буде дозволено зупиняти експорт лікарських засобів, якщо виникатиме проблема із забезпеченням потреб системи охорони здоров’я. 

Контекст

На сьогодні вже запроваджено заборону на ввезення в Україну ліків російського та білоруського виробництва. Водночас через інші країни в Україну можуть потрапляти лікарські засоби міжнародних фармацевтичних компаній, вироблені на підприємствах РФ і Білорусі або з їхньої сировини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні