Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили нову програму розвитку експорту. Бізнес може скористатися сервісами «Нової пошти», Nazovni, Shop-Express та Fondy

В Україні стартувала партнерська програма розвитку експорту для підприємців, йдеться у пресрелізі. Бізнесу допоможуть відкрити інтернет-магазин, налаштувати платежі, знайти покупців, домовитися з зарубіжними партнерами та організувати доставку товарів за кордон. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Співініціаторами програми є єдина платформа дипломатичного сприяння експортерам від МЗС Nazovni, поштовий оператор «Нова пошта», платформа для створення інтернет-магазинів Shop-Express та платіжна платформа Fondy.
  • Підприємці зможуть отримати безкоштовну допомогу платформи Nazovni від МЗС у просуванні своїх товарів на обрані ринки. 
  • «З початку повномасштабного вторгнення Nazovni МЗС отримали понад 6000 заявок від компаній на сприяння експорту. Ми прагнемо допомогти підприємцям легше проходити експортний шлях, тому стали співініціаторами партнерської програми», – коментує операційна директорка Nazovni Олександра Сологуб. 
  • «Нова пошта» в межах програми надає знижку до 40% на відправлення до 30 кг і документи до Польщі, Чехії, Литви, Румунії, Німеччини та Молдови.
  • Українські експортери можуть самостійно створити інтернет-магазин із налаштованим дизайном від Shop-Express і вбудованим платіжним сервісом Fondy, щоб отримувати оплату за товари у понад 150 валютах із більш як 200 країн світу. 
  • Магазин матиме необхідний функціонал для просування та рекламування у Google, товарних рекламах і на маркетплейсах.
  • Програма діятиме до 31 жовтня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найпопулярнішою сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість новоспечених бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати у сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

У вівторок, 8 серпня, відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини, повідомляє Кабмін. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні