Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили платформу з пошуку постачальників для гуманітарних потреб

1 хв читання

В Україні запустили платформу Prozorro+ з пошуку постачальників для гуманітарних потреб країни, йдеться у пресрелізі Prozorro.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Платформа Prozorro+ націлена на масовий пошук компаній, які можуть постачати найбільш необхідні товари у період воєнного стану.
  • Платформа збирає запити державних та місцевих органів влади, військово-цивільних адміністрацій та гуманітарних штабів, а також шукає постачальників в Україні та за кордоном, які продають необхідні нашій державі товари. 
  • Наразі перелік категорій налічує понад 110 позицій та постійно оновлюється. Водночас платформа не займається пошуком постачальників товарів військового призначення – наприклад, касок або бронежилетів. 
  • Prozorro+ працює як маркетплейс, де компанії, які готові постачати державі необхідні товари, публікують свої пропозиції, а державні та місцеві органи влади – власні потреби. 
  • На платформі передбачається участь міжнародних донорів та громадських організацій, готових фінансувати потреби української держави.
  • Prozorro+ вже запрацювала в пілотному режимі для 15 замовників, зокрема – Мінагрополітики, Мінсоцполітики, УЗ, Львівської ОДА та інших. 
  • Зареєструватися на платформі можна через один з електронних майданчиків, які на волонтерських засадах стали партнерами Prozorro+: E-Tender, Zakupki.prom.ua, SmartTender, Держзакупівлі.Онлайн або Тендер-Онлайн. Подача пропозицій для бізнесу і публікація потреб для замовників є безкоштовними. 

Контекст

Раніше Міноборони спільно з системою YouControl та за підтримки МФ «Відродження» створили онлайн-платформу «Люди для України». Мета проєкту – об’єднати та скоординувати дії всіх волонтерів, що працюють над забезпеченням потреб ЗСУ і ТРО. Платформа дасть змогу профільним фахівцям Міноборони в реальному часі відслідковувати можливості волонтерів щодо закриття конкретних потреб для армії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд