Категорія
Новини
Дата

В Україні збільшився до €1000 неоподаткований ліміт на посилки за кордон. Це може зменшити витрати бізнесу

1 хв читання

Українські підприємці можуть пересилати за кордон товари, сумарна вартість яких не перевищує €1000, без письмової митної декларації. Відповідний закон про зміни до Митного кодексу №3613-IX набув чинності 16 травня.

Ключові факти

  • Закон підвищує з €150 до €1000 поріг вартості товарів, які юрособи та ФОПи можуть пересилати за кордон у міжнародних поштових або експрес-відправленнях без письмового декларування.
  • Водночас оператор поштового звʼязку або експрес-перевізник має подавати додатковий реєстр міжнародних поштових або експрес-відправлень у разі, якщо на товари не встановлено вивізного мита або ж не поширюються обмеження.

Контекст

Законопроєкт №9456 про митний контроль та оформлення біометану Верховна Рада ухвалила в березні цього року. Документ врегульовує процедуру митного оформлення експорту біометану з України, що має посприяти розвитку виробництва цього виду палива та розширити експортні можливості України.

Крім того, цей закон підвищує поріг вартості товарів, які пересилають ФОПи та підприємства за межі України без письмового декларування. Ці зміни покликані зменшити витрати бізнесу й прискорити логістику. 

За перший квартал українці відкрили рекордні 74 050 нових ФОПів. Це на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році, свідчать дані Опендатабот. Чверть новозареєстрованих ФОПів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера, незмінна протягом останніх чотирьох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні