«Укрпошта» знижує тарифи на відправлення до США /facebook.com/ukrposhta
Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» знижує тарифи на відправлення до США

facebook.com/ukrposhta

«Укрпошта» знижує тарифи на посилки до США з 1 червня завдяки підписаній з Поштовою службою США угоді Prime, повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Він зазначив, що таким чином Поштова служба США (USPS) приєдналася до коаліції з 67 країн, серед яких уже Канада, Австралія, Велика Британія.
  • Відтепер відправники матимуть можливість заощаджувати на відправленнях 8% з повним трекінгом. 
  • «8% – це, до речі, вартість мінімум однієї посилки по Україні. Пересилаєш один дрібний пакунок на США – і маєш у запасі одну безкоштовну посилку по Україні», – додав Смілянський.

Контекст

«Укрпошта» закінчила 2022 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 10,3 млрд грн, що на 7,7% менше порівняно з показником 2021-го. Чистий збиток за підсумками року перевищив 1,2 млрд грн, йдеться у пресрелізі компанії.

У 2022-му обсяги внутрішніх та експортних посилок залишились на рівні минулого року. Доходи від торгівлі зросли на 41,9% проти 2021-го. 

За результатами 2022 року компанії поки не вдалося компенсувати збитки і повернутися до позитивного показника EBITDA. «Укрпошта» закінчила 2022 рік з фактичним збитком у розмірі 1,25 млрд грн, з яких 216,9 млн грн – збитки, отримані внаслідок втрачених активів на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Донецької та Луганської областей, та 402,1 млн грн – через збитки від курсових різниць внаслідок коливань курсу валют.

«Укрпошта» знизила з 1 квітня тарифи на посилки до Німеччини на 60%. За кількістю відправлень з України Німеччина посідає третє місце після США та Великої Британії. Німеччина стала пʼятою країною, на відправлення до якої діють спеціальні тарифи. Зокрема, в січні «Укрпошта» оголосила про зниження тарифів на доставку до Литви, Латвії, Естонії до 45%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні