Категорія
Новини
Дата

«Клієнти вже помічають різницю». Очільник «Укрпошти» розповів про партнерство з DHL

1 хв читання

Державна «Укрпошта» підписала та вже почала стратегічне партнерство з доставки посилок з британською DHL Global Match. Наразі «Укрпошта» доставляє посилки в 660 000 відділень по всьому світу, повідомив голова державного оператора поштового звʼязку Ігор Смілянський.

Ключові факти

  • «Ми вже місяць пілотуємо цю програму і клієнти вже помічають різницю. І що цікаво – посилки летять швидко, а тарифи залишаються на місці», – наголосив Ігор Смілянський.
  • Він зазначив, що співпраця «Укрпошти» з DHL Global Match, яка є спеціалізованим підрозділом німецької DHL, зокрема, допоможе українським підприємцям, що працюють на міжнародних маркетплейсах. За словами Смілянського, «Укрпошта» вже доставляє посилки в 660 000 відділень по всьому світу.
  • «Я так вважаю, що, попри деякі невідремонтовані (побудовані) туалети, це досить непогана новина. Особливо для українських експортерів та підприємців, які продають крафтові товари і яких лише на платформі ETSY зареєстровано вже понад 31 500», – написав Смілянський.
  • Завдяки партнерській програмі з DHL Global Match посилки будуть досягати багатьох країн «мега швидко», зазначив голова «Укрпошти». «DHL – це компанія, що оперує власним флотом літаків + партнерськими авіалініями, що допомагає нам прийти до бажаних показників якості якнайшвидше», – пояснив він. 

Контекст

«Укрпошта» закінчила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше порівняно з показником 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

Одним із основних напрямів роботи на 2024 рік в «Укрпошті» визначили цифровізацію, також очікується, що всі посилки користувачів будуть сортуватися автоматично. Компанія планує розбудовувати мережу вантажних відділень і у 2024 році відкрити 41 відділення в обласних центрах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні