Категорія
Новини
Дата

«Клієнти вже помічають різницю». Очільник «Укрпошти» розповів про партнерство з DHL

Державна «Укрпошта» підписала та вже почала стратегічне партнерство з доставки посилок з британською DHL Global Match. Наразі «Укрпошта» доставляє посилки в 660 000 відділень по всьому світу, повідомив голова державного оператора поштового звʼязку Ігор Смілянський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ми вже місяць пілотуємо цю програму і клієнти вже помічають різницю. І що цікаво – посилки летять швидко, а тарифи залишаються на місці», – наголосив Ігор Смілянський.
  • Він зазначив, що співпраця «Укрпошти» з DHL Global Match, яка є спеціалізованим підрозділом німецької DHL, зокрема, допоможе українським підприємцям, що працюють на міжнародних маркетплейсах. За словами Смілянського, «Укрпошта» вже доставляє посилки в 660 000 відділень по всьому світу.
  • «Я так вважаю, що, попри деякі невідремонтовані (побудовані) туалети, це досить непогана новина. Особливо для українських експортерів та підприємців, які продають крафтові товари і яких лише на платформі ETSY зареєстровано вже понад 31 500», – написав Смілянський.
  • Завдяки партнерській програмі з DHL Global Match посилки будуть досягати багатьох країн «мега швидко», зазначив голова «Укрпошти». «DHL – це компанія, що оперує власним флотом літаків + партнерськими авіалініями, що допомагає нам прийти до бажаних показників якості якнайшвидше», – пояснив він. 

Контекст

«Укрпошта» закінчила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше порівняно з показником 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

Одним із основних напрямів роботи на 2024 рік в «Укрпошті» визначили цифровізацію, також очікується, що всі посилки користувачів будуть сортуватися автоматично. Компанія планує розбудовувати мережу вантажних відділень і у 2024 році відкрити 41 відділення в обласних центрах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні