Категорія
Новини
Дата

В Україні зростає попит на нові автомобілі. У червні продажі прискорилися на 14%

У червні на українському ринку нових легкових автомобілів реалізовано 2900 машин. Порівняно з попереднім місяцем, реєстрація нових легкових авто збільшились на 14%. Однак цей результат на 67% менший, ніж торік, повідомляє Укравтопром.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загалом з початку року свої перші реєстраційні номери отримали 17 800 нових легкових авто, що у 2,7 раза менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Лідером ринку в червні стала марка Toyota. Впродовж місяця першу реєстрацію пройшли 456 авто цієї марки, що на 11% більше, ніж у травні.
  • Друге місце – у Renault, показник продажів якої порівняно з попереднім місяцем збільшився на 13%, до 327 шт. 
  • Третьою за популярністю стала німецька марка Volkswagen. За місяць продано 263 авто, на 56% більше травневого показника. 
  • Четвертий результат у Hyundai – 172 шт. Відносно травня реєстрації Hyundai зросли на 7%. 
  • Замикає п’ятірку лідерів червня з падінням на 10% Skoda, авто якої вибрали 168 покупців.
  • Бестселером місяця став Renault Duster, в активі якого 168 реєстрацій.

Контекст

У травні реалізовано майже 2700 автомобілів, що на 115% більше, ніж за квітень. Проте порівняно із травнем минулого року падіння становило 69%.

Продаж нових автомобілів в Україні в 2021 році зріс на 20%, уперше з 2013 року подолавши позначку в 100 000 машин. Продажі могли бути ще вищими, якби не перебої з постачанням нових автомобілів через брак напівпровідників для їхнього виробництва.

Після початку повномасштабної війни значно зменшилася кількість пропозицій з продажу нових авто, частина автосалонів тимчасово припинили роботу. За даними AUTO-Consulting, у березні падіння порівняно з березнем 2021 року становило майже 93,5%. Загальний обсяг реалізації нових легкових авто по всій Україні – лише 590 одиниць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні