Категорія
Новини
Дата

В Україні зʼявилася перша криптовалютна платіжна картка

Український Unex Bank, компанія Mastercard та фінтех-стартап Weld Money запустили першу в Україні криптовалютну платіжну картку weld. Вона дає можливість розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати, йдеться у спільному пресрелізі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

- Weld card – це цифрова платіжна картка на базі Debit Mastercard, яка прив’язана до криптовалютного гаманця на платформі Weld Money. Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту. 

- Конвертація криптовалюти відбувається в автоматичному режимі: при розрахунку карткою weld еквівалентна сума списується з криптовалютного балансу гаманця Weld Money.

- Наразі weld card дає можливість розраховуватися стейблкоїном USDT, а невдовзі будуть також додані криптовалюти bitcoin та altcoin, зазначається у повідомленні.

- Для користувача процес оплати криптовалютною карткою weld не відрізняється від звичайної безготівкової оплати, і жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні.

- Користувачі weld card можуть оплачувати товари та послуги у фізичних магазинах та онлайн, а крім того – знімати готівкові кошти в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати. Під час оплати товарів та послуг карткою weld жодні додаткові комісії з користувача не стягуються.

- Оформити картку weld можуть громадяни України старше 21 року. Випуск цифрової картки – безкоштовний.

Автори проєкту назвали основні переваги картки weld:

  • транзакція обробляється за 4 секунди;
  • комісія Weld Money – 0% на період запуску карткового продукту;
  • можливість підключення картки до різних бірж;
  • реферальна програма.

Контекст

У квітні 2021 року група компаній Dragon Capital Томаша Фіали спільно з банкіром Іваном Світеком завершили угоду з придбання 100% акцій ПАО «Юнекс Банк» (75,01% та 24,99% акцій відповідно) у групи компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського.

Наразі «Юнекс Банк» позиціонує себе як фінтех-платформа, яка зосереджена на впровадженні інноваційних технологічних рішень, що спрощують доступ для клієнтів до безпечних та зручних фінансових послуг. На 1 лютого 2022 року статутний капітал банку становив 292 млн грн.

У 2021 році стартап Weld Money продав токени компанії інвестфонду Concorde Capital, американському Magnus Capital і китайському 7 O’Clock Capital. Кошти стартап планував спрямувати на розроблення картки для розрахунками криптовалютою, а також на запуск мобільного додатка. Подробиці – у матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні