Категорія
Новини
Дата

В Україну ввезли рекордну кількість електромобілів. Які марки найпопулярніші

1 хв читання

Tesla Model 3 /Getty Images

Tesla Model 3 Фото Getty Images

Рекордні 20 785 електромобілів ввезли в Україну за пʼять місяців 2024-го. Попри проблеми з електроенергією, попит на електрокари зріс у 2,1 раза за рік, зазначає Опендатабот.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • На електромобілі припадає 12,9% від загальної кількості імпортованих автівок.
  • Серед усіх електрокарів найбільшим попитом в українців користується Tesla (4742 автівки). На другому місці – Volkswagen (3194 авто), замикає трійку Nissan (3034 електрокари). 
В Україну ввезли рекордну кількість електромобілів. Які марки найпопулярніші /Фото 1
  • Найзатребуванішими моделями стали Nissan LEAF, Tesla MODEL 3 та Volkswagen ID.4. 
  • Лідером серед регіонів із ввезення електрокарів стала Львівщина – 13,5%, за нею йдуть Київ (13,1%) та Одеська область (9,3%).
В Україну ввезли рекордну кількість електромобілів. Які марки найпопулярніші /Фото 2

Контекст

У травні український автопарк поповнили 4113 автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення (BEV), повідомляла асоціація «Укравтопром». Відносно травня минулого року попит на електромобілі зріс на 68%.

Однак частка нових машин у реєстраціях BEV склала 16% проти 23% торік.

Основну масу зареєстрованих за місяць електромобілів становили легкові авто – 4025 шт. (нових – 647 шт., уживаних – 3378 шт.). Серед 88 комерційних електромобілів новими були лише пʼять авто.

12 червня Єврокомісія офіційно повідомила китайських автовиробників, зокрема BYD, Geely, SAIC, про попередні мита на імпорт, які будуть введені 4 липня.

Рішенню передувало розслідування щодо субсидій, яке розпочалося минулого року. У перші два місяці цього року найбільшими напрямками експорту китайських електромобілів, гібридів і водневих авто були Бельгія, Велика Британія, Німеччина та Нідерланди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд