Категорія
Новини
Дата

Китайська Xiaomi анонсувала початок поставок свого першого електромобіля, акції компанії стрімко зросли

Китайський виробник смартфонів Xiaomi заявив у вівторок, що цього місяця почне поставки свого першого електромобіля моделі SU7, пише Reuters. Акції Xiaomi зросли на 7% під час ранкових торгів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пʼятий за величиною в Китаї виробник смартфонів повідомив, що має 59 магазинів у 29 містах по всій країні, які приймають замовлення. 
  • Презентація запланована на 28 березня.
  • Продажі електромобілів у Китаї зросли на 18% у січні-лютому, для порівняння за весь 2023 рік зростання становило 21%. Цього року відбувся раунд більш глибокого зниження цін під керівництвом лідера ринку BYD, щоб залучити споживачів на тлі ослаблення внутрішнього попиту.
  • На презентації седана Speed Ultra 7 (SU7) у грудні генеральний директор Лей Цзюнь заявив, що Xiaomi планує увійти до пʼятірки найбільших автовиробників світу.
  • SU7 оснащений технологією «суперелектричного двигуна», яка здатна забезпечувати швидкість прискорення вище, ніж у Tesla та Porsche.
  • Аналітики кажуть, що загальна операційна система автомобіля Xiaomi сподобається чинним клієнтам компанії.

Контекст

Xiaomi прагне вийти за рамки свого основного бізнесу та зайнятися електромобілями на тлі стагнації попиту на смартфони – план, який компанія вперше окреслила у 2021 році.

Її автомобілі вироблятиме підрозділ державного автовиробника BAIC Group на заводі в Пекіні річною потужністю 200 000 автомобілів.

Гігант смартфонів пообіцяв інвестувати $10 млрд в автомобілі протягом десяти років.

У серпні Xiaomi отримала схвалення держоргану Китаю на виробництво електромобілів. У грудні компанія представила свій перший електромобіль SU7.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні