Категорія
Новини
Дата

В Україну надійшли «Ловці шахедів», на які збирали monobank, Лаченков і UNITED24. Закуплено шість систем протидії безпілотникам

В Україну надійшли шість систем протидії ворожим безпілотникам – так звані Ловці шахедів. Вони захищають енергетичні об’єкти від російських дронів. Про це повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Федорова, «Ловці шахедів» вже в Україні. Все завдяки збору, який організували monobank, блогер Ігор Лаченков та UNITED24.
  • «Наразі закупили шість систем протидії ворожим безпілотникам. Це найсучасніші оборонні технології, які захищають стратегічні обʼєкти США», – зазначив Федоров. 
  • Комплекс радарів і засобів глушіння сигналу допомагає виявляти й блокувати ворожі БпЛА та випускає свої дрони. 

Контекст

Система DroneHunter F700 – безпілотний літальний апарат американської компанії Fortem Technologies, який може використовуватися для протидії російським дронам типу «Орлан» та іранським Shahed-136. 

DroneHunter F700 обладнаний сітками DrogueNet, за допомогою яких може захоплювати ворожі безпілотники. Система отримала радар для відстеження БпЛА та сенсори, завдяки яким оператор отримує інформацію про перехоплену ціль.

DroneHunter F700 вистрілює сітки для захоплення ворожого дрона. Після цього він може доставити перехоплену ціль оператору або спустити на землю за допомогою парашута. На перезарядку системи йде близько трьох хвилин.

За даними виробника, під час тестів ефективність роботи становила 85%. Fortem Technologies зазначає, що DroneHunter F700 може перехоплювати «Орлан-10», Shahed-136 та інші безпілотники масою до 500 кг, які літають на висоті до 5,5 км.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні