Категорія
Новини
Дата

Monobank, Ігор Лаченков та UNITED24 зібрали 100 млн грн на систему протидії дронам «Ловець шахедів» за 8 годин

До дня захисників та захисниць України стартував великий фандрейзер, мета якого – зібрати кошти на закупівлю системи «Ловець шахедів». Українці зібрали оголошену суму за вісім годин.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 14 жовтня Monobank, платформа UNITED24 та блогер Ігор Лаченков оголосили про збір на закупівлю системи «Ловець шахедів», що робить дрони вразливими для ППО. Збір триватиме з ранку 14 жовтня до вечора 15 жовтня. Метою фандрейзингу було зібрати 100 млн грн. Їх зібрали за вісім годин
  • Одна система «Ловець шахедів» коштує близько 50 млн грн. Збирати саме на цю мету UNITED запропонували після консультації з військовими.
  • Проєкт з’явився лише два дні тому. «Позавчора мені зателефонувала координаторка UNITED24 Ярослава Гресь, розповіла про унікальні браслети с «Азовсталі» та спеціальний наклад на День захисника та захисниці, – каже співзасновник Monobank Олег Гороховський. – Тоді й сформувалась ідея збору».
  • У зборі взяли участь 300 000 українців.
  • Мінімальний донат – 5 грн – зробили 339 387 разів. Найбільший приватний внесок в 1 млн грн належить генеральному директору Comfy Ігорю Хижняку.
  • Бізнеси роблять корпоративні пожертви – від 500 000 гривень за раз. Зокрема, у зборі взяли участь:
  1. Мережа магазинів електроніки та побутової техніки Comfy задонатила 1 млн грн.
  2. Компанія «Арсенал Страхування» – 500 000 грн.
  3. Мережа ресторанів La Famiglia – 500 000 грн.
  4. Мережа супермаркетів Varus – 1 млн грн.
  5. Завод «Івано-Франківськцемент» – 2 млн грн.
  6. Monobank задонатив 5 млн грн на початку збору. 
Monobank, Ігор Лаченков та UNITED24 зібрали 100 млн грн на систему протидії дронам «Ловець шахедів» за 8 годин /Фото 1

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний із підписаним браслетом, що розігрується на зборі.

Цитата

«Ми зібрали 100 мільйонів за 8 годин. Ніхто не міг цього спрогнозувати. Не знаю, що буде далі, але хочу подякувати кожному із 300 000 людей, які вже долучилися до збору, і закликати інших – доєднуйтеся!» – Олег Гороховський.

Контекст

Спеціально до збору випустили 1000 браслетів, зроблених з металу останньої довоєнної партії «Азовсталі». Вони прикрашені написом «Вірю в ЗСУ». 100 браслетів підписав головнокомандувач Валерій Залужний. 80 підписаних браслетів Олег Гороховський пообіцяв віддати за внески понад 100 000 грн. Інші 20 та ще 900 браслетів розіграють між усіма, хто задонатить на банку monobank чи банку Ігора Лаченкова.

Збір триває до 23:00 15 жовтня. Результати розіграшу будуть оголошені 16 жовтня о 17:00. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні