Категорія
Новини
Дата

ВАКС залишив у силі заочний арешт Дубілета у справі ПриватБанку. Рішення оскарженню не підлягає

Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід колишньому голові правління ПАТ «КБ «Приватбанк», йдеться у повідомленні суду. Рішення оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 15 липня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги захисників підозрюваного на ухвалу слідчого судді ВАКС від 22 грудня 2021 року про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
  • За результатами судового розгляду колегія суддів залишила апеляційні скарги без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.
  • Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.
  • Доповнено. Сторона захисту Олександра Дубілета не погоджується із таким рішенням. За словами юристів, заочний арешт є незаконним. Представник Дубілета Денис Бугай заявив, що слідству відомо його місце знаходження.
  • За словами самого Дубілета, він десятки разів звертався до НАБУ і САП з листами та клопотаннями про співпрацю та проведення слідчих дій, зокрема його допиту. Проте, всі заяви та клопотання залишись без відповіді.
  • «Під час апеляційного перегляду суд не дав можливості клієнту виступити у засіданні. Подане Дубілетом клопотання про участь у засіданні дистанційно Апеляційна палата ВАКС безпідставно залишила без задоволення. І це при тому, що клієнт вже неодноразово брав участь у засіданнях ВАКС дистанційно», – додав Бугай.
  • Захист Олександра Дубілета планує оскаржувати рішення ВАКС, зокрема у Європейському суді з прав людини.

Контекст

22 грудня 2021 року ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (заочно) колишньому голові правління «ПриватБанку» Олександру Дубілету. Він підозрюється у розтраті грошових коштів банку напередодні його націоналізації та у завданні банку збитків у сумі $314,9 млн.

Раніше повідомлялося, що Дубілет перебуває в Ізраїлі. Він заявляв, що не переховується від слідства, натомість прибуття в Україну на сьогодні ставить під загрозу його життя. Дубілет уточнив, що певні учасники «незаконної націоналізації «ПриватБанку» могли б отримати користь, якби з ним щось сталося.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні