Категорія
Новини
Дата

ВАКС засудив екскерівника аеропорту Бориспіль Дихне до п'яти років позбавлення волі

1 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким колишнього керівника держпідприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та начальника служби орендних відносин визнано винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків, повідомляє САП. Екскерівнику аеропорту призначили покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно із вироком, Євгена Дихне також позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8500 грн.
  • Начальника служби орендних відносин засудили до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади.
  • Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.
  • Антикорсуд також ухвалив рішення стягнути солідарно із обох обвинувачених на користь Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях матеріальну шкоду у розмірі майже 11 млн грн.

Контекст

2021 року НАБУ та САП завершили розслідування справи про заподіяння збитків аеропорту Бориспіль. Воно стосувалося передачі у 2014–2019 роках поза конкурсом приміщень аеропорту в оренду за заниженою вартістю. Один із підозрюваних – Євген Дихне, який на той час був одним із керівників аеропорту.

За даними САП, упродовж 2014–2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. 

Правоохоронці з’ясували, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, що призвело до завдання збитків у сумі понад 15,7 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні