Категорія
Новини
Дата

Вантажні перевезення в Україні за перше півріччя зросли на 18,6%

1 хв читання

За перше півріччя 2024 року транспортні підприємства України перевезли 178,8 млн т вантажів, що на 18,6% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Від ефективності транспортної галузі залежить конкурентоспроможність українських товарів на світових ринках, розвиток промисловості та забезпечення потреб населення.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • Вантажообіг за звітний період зріс на 19%, до 94,3 млрд тонно-кілометрів.
  • Кількість перевезених пасажирів – 1,077 млрд осіб, приріст на 13,5% у порівнянні з минулим роком.
  • Пасажирообіг за перше півріччя збільшився на 13,5%, досягнувши 20,9 млрд пасажиро-кілометрів.

Контекст

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік – 13,3 млн. За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів. З чим пов’язане таке зростання та який прогноз до кінця року – в інтерв’ю Forbes керівника пасажирського напряму УЗ Олександра Перцовського.

Під час війни ринок автобусних перевезень зріс більш ніж утричі. У 2023-му автобусами перетнули кордон 7,5 млн людей, що в три рази більше, ніж у допандемічному 2019 році, і у сім разів – порівняно з 2021-м, свідчить статистика Мінінфраструктури. Хто на цьому заробляє, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

За рік роботи тимчасового морського шляху 2379 суден експортували українські вантажі до 46 країн світу, за даними Мінінфраструктури. Загальний вантажообіг «українського коридору» становив 64,4 млн т, з яких 43,5 млн т – продукція українських аграріїв. ВМС відзвітували, що коридором за рік перевезли понад 60 млн т вантажів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд