Категорія
Новини
Дата

Вартість авіаперельотів у світі наступного року суттєво зросте. Усе через інфляцію та подорожчання пального

Наступного року вартість авіаквитків по всьому світу зросте аж на 12% на маршрутах Європа – Азія та на 10% – на рейсах Північна Америка – Азія, пише Bloomberg із посиланням на дані American Express Global Business Travel.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Amex GBT у своєму Air Monitor 2023, в Азії, яка повільніше знімала обмеження на поїздки через Covid, очікуються одні з найбільших змін у міру зростання попиту. Хороші економічні перспективи регіону також можуть призвести до зростання цін, ідеться в повідомленні.
  • До головних чинників підвищення вартості проїзду в усьому світі належать інфляція, зростання цін на пальне й нестача пропускної спроможності. Вищі тарифи між Європою та Азією також відбивають вплив зміни маршруту, щоб уникнути повітряного простору Росії, закритого для багатьох авіакомпаній після вторгнення в Україну. Це може збільшити час у дорозі аж на три години, що призведе до зростання витрат пального й грошей.
  • Ціни на квитки вже зросли, порівнюючи з періодом до пандемії, яка завдала шкоди подорожам та змусила авіакомпанії скоротити пропускну спроможність. Після зняття обмежень основні ринки, такі як США та Європа, ледь упоралися зі зростанням попиту.
  • Збільшення на 12% в напрямку Азія – Європа повʼязане з тарифами економкласу, водночас прогнозується, що квитки бізнес-класу на рейси між континентами зростуть у середньому на 7,6%. Тарифи в Північній Америці та Азії можуть підскочити на 5,6%.
  • Згідно зі звітом, одна з найбільших змін стосуватиметься квитків бізнес-класу в Австралії, вартість яких, за прогнозами, зросте приблизно на 19%. Хоча попит повернувся до рівня, що існував до пандемії, однак авіакомпанії скоротили можливості для розвʼязання таких проблем, як брак персоналу та висока вартість пального, що призвело до зростання цін на квитки.

Контекст

Влітку ірландський лоукостер Ryanair повідомив, що більше не пропонуватиме своїх фірмових тарифів у €1 та €10 протягом подальших років через різке зростання вартості пального. Середній тариф Ryanair підвищиться приблизно на €10 протягом подальших пʼяти років, з приблизно €40 минулого року до €50 до 2027 року, повідомив директор Ryanair Майкл ОʼЛірі.

Хоча стрімке зростання цін на пальне, що впливають на тарифи авіакомпанії, також завдає шкоди наявним доходам людей, у Ryanair впевнені, що кількість клієнтів залишиться стабільною. Мандрівники просто обиратимуть дешевші альтернативи, такі як Ryanair та EasyJet.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні