Категорія
Новини
Дата

Угорщина оштрафувала Ryanair на $780 000 за «введення в оману» пасажирів. Компанія виступила проти нового податку Орбана

Угорщина оштрафувала авіакомпанію Ryanair на $780 000 за маніпуляції з оплатою спеціального податку на «надприбутки», запровадженого для великого бізнесу з 1 липня, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Влада країни вважає, що лоукостер ввів в оману пасажирів, включивши новий збір у вартість послуг.
  • «Органи із захисту прав споживачів виявили порушення закону, оскільки авіакомпанія ввела клієнтів в оману своєю нечесною діловою практикою», – повідомила міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга.

Контекст

У травні прем’єр-міністр Віктор Орбан запровадив податок на «додатковий прибуток» для великих компаній, зокрема банків, енергетичних та авіакомпаній. Його мета – закрити дірки в бюджеті, які виникли через великі витрати, завдяки яким Орбан зміг перемогти на виборах у квітні.

Новий податок на авіаперевезення почав діяти з 1 липня. Він передбачає збір від €10 до €25 на пасажирів, які вилітають з Угорщини. Загалом влада країни планує стягувати понад $2 млрд щорічно цього й наступного року.

У Ryanair закликали уряд Угорщини скасувати податок, який «завдасть шкоди угорському туризму та економіці». Конкурент Wizz Air назвав незрозумілим порівняння збиткової авіагалузі із «надзвичайно прибутковими» нафтовими та енергетичними компаніями. Авіаперевізник заявив, що буде змушений перемістити потенціал зростання в країни, які працюють над відновленням трафіку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні