Ріші Сунак і Володимир Зеленський на полях саміту Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, 5 жовтня 2023 року /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія анонсувала гуманітарну допомогу і кредитну гарантію на $500 млн для України

1 хв читання

Ріші Сунак і Володимир Зеленський на полях саміту Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, 5 жовтня 2023 року Фото Getty Images

Велика Британія виділить фінансову допомогу Україні, що має полегшити ситуацію в зимовий період, а також гарантію під кредит Світового банку на $500 млн. Про це оголосив премʼєр Ріші Сунак на саміті Європейської політичної спільноти в Іспанії, йдеться в повідомленні на сайті британського уряду.

Ключові факти

  • Пакет включає 34 млн фунтів стерлінгів ($41,5 млн) для структур ООН та благодійних організацій, які надають притулок і теплий зимовий одяг. 10 млн фунтів ($12,2 млн) призначено на підтримку електропостачання в умовах російських атак на енергетичну інфраструктуру.
  • Також уряд Великої Британії оголосив про четверту кредитну гарантію обсягом $500 млн через Світовий банк. Ці кошти мають допомогти «уряду України забезпечити життєво необхідні зимові виплати 3 млн домогосподарств».

Контекст

У червні на Конференції з питань відновлення України в Лондоні Сунак анонсував «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги.

Загалом невійськова допомога Великої Британії для України вже перевищила £4,7 млрд (близько $6 млрд), включаючи £4,1 млрд (понад $5,2 млрд) у вигляді фіскальної підтримки та £640 млн (близько $817 млн) у вигляді двосторонньої допомоги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні