Ріші Сунак і Володимир Зеленський на полях саміту Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, 5 жовтня 2023 року /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія анонсувала гуманітарну допомогу і кредитну гарантію на $500 млн для України

Ріші Сунак і Володимир Зеленський на полях саміту Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, 5 жовтня 2023 року Фото Getty Images

Велика Британія виділить фінансову допомогу Україні, що має полегшити ситуацію в зимовий період, а також гарантію під кредит Світового банку на $500 млн. Про це оголосив премʼєр Ріші Сунак на саміті Європейської політичної спільноти в Іспанії, йдеться в повідомленні на сайті британського уряду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пакет включає 34 млн фунтів стерлінгів ($41,5 млн) для структур ООН та благодійних організацій, які надають притулок і теплий зимовий одяг. 10 млн фунтів ($12,2 млн) призначено на підтримку електропостачання в умовах російських атак на енергетичну інфраструктуру.
  • Також уряд Великої Британії оголосив про четверту кредитну гарантію обсягом $500 млн через Світовий банк. Ці кошти мають допомогти «уряду України забезпечити життєво необхідні зимові виплати 3 млн домогосподарств».

Контекст

У червні на Конференції з питань відновлення України в Лондоні Сунак анонсував «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги.

Загалом невійськова допомога Великої Британії для України вже перевищила £4,7 млрд (близько $6 млрд), включаючи £4,1 млрд (понад $5,2 млрд) у вигляді фіскальної підтримки та £640 млн (близько $817 млн) у вигляді двосторонньої допомоги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні