Категорія
Новини
Дата

Велика Британія оголосила нові санкції проти РФ та Білорусі. Обмеження торкнуться хімікатів, гуми та дорогоцінних металів

Велика Британія запроваджує нові санкції проти РФ та Білорусі, сказано у повідомленні британського уряду. Йдеться про підвищення імпортного мита на платину та паладій, а також обмеження на хімікати, пластмаси, гуму та обладнання.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Британський уряд підвищить мита на ввезення з РФ хімікатів, платини та паладію до 35%. Ціна такого рішення – £1,4 млрд ($1,7 млрд). Аналогічні обмеження торкнуться й Білорусі. Загалом ці кроки оцінюються в £1,7 млрд (близько $2,1 млрд).
  • Експортні обмеження також стосуватимуться найважливіших для РФ товарів: хімікатів, пластмаси, гуми та обладнання. Загалом сума таких заходів – понад £250 млн (близько $307 млн). Це майже 10% британського експорту до Росії 2021 року, йдеться у повідомленні британського уряду.
  • Загальна вартість товарів, що підпадають під повні або часткові санкції з початку війни РФ проти України, перевищить £4 млрд ($4,9 млрд).

Контекст

Це вже третій пакет торговельних санкцій, запроваджених Великою Британією у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Загалом санкції охоплюють понад 96% російського імпорту (крім золота й енергоресурсів).

Президент Володимир Зеленський 8 травня взяв участь у віртуальній зустрічі з лідерами країн G7. Лідери у спільній заяві виступили за посилення економічної ізоляції Росії та посилення кампанії проти російських еліт, які підтримують режим Путіна.

Одразу після зустрічі G7 уряд США анонсував нові санкційні заходи проти Росії, зокрема проти керівників російського Сбербанку і Газпромбанку, російських пропагандистів з телеканалів «Первый», «Россия 1». А також заборонили американським компаніям і громадянам надавати російським фізичним і юридичним особам послуги з аудиту та фінансового консалтингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні