Категорія
Новини
Дата

Велика Британія розширила санкції проти Росії. До списку потрапили олігарх Потанін та родичка Путіна

Уряд Великої Британії розширив санкції проти російських фізичних та юридичних осіб. В оновленому списку фігурує російський мільярдер Володимир Потанін та Анна Цивілєва, яку називають двоюрідною племінницею Путіна. Обмеження передбачають заборону на вʼїзд до Сполученого королівства та заморожування активів на території країни при їх виявленні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Потаніна включили до списку як власника Росбанку («Інтеррос» придбав банк у Societe Generale, що залишав російський ринок). Росбанк веде бізнес у фінансовому секторі РФ, який представляє стратегічну важливість для російського уряду, йдеться у документі.
  • Під санкції також потрапив син мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд. У повідомленні зазначено, що він підтримує російську владу, керуючи або контролюючи інвестхолдинг SFI, що працює у стратегічно важливому для РФ фінансовому секторі.
  • Санкції торкнулися Московського індустріального банку, вугільна група «Колмар» та її керівниця Анна Цивілєва, двоюрідна племінниця Путіна. 
  • IT-інтегратор для учасників фінринку R-Style Softlab включений до списку санкцій як компанія, яка може знизити ефект від відключення російських банків від SWIFT.
  • У списку фізосіб також губернатор Кемеровської області Сергій Цивільєв (чоловік Анни Цивілєвої), голова ради директорів «БТС-Мосту» Руслан Байсаров, голова ради директорів та акціонер «СПБ біржі» Іван Тиришкін, а також «вагнерівці» Андрій Трошев та Андрій Богатов.

Контекст

23 червня Велика Британія запровадила низку експортних санкцій проти РФ. Під обмеження потрапили морські технології, авіапальне та додаткові компоненти для ключових економічних галузей РФ.

Володимир Потанін із статками $17,3 млрд займає другу сходинку у рейтингу російських мільярдерів за версією Forbes. Росбанк, який належить Потаніну, входить до списку системно значущих кредитних організацій російського центробанку. Його клієнтами, за даними на жовтень 2021 року, було близько 4 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні