Категорія
Новини
Дата

Велика Британія відмовилась від чавуну та сталі з РФ і запровадила санкції проти Медведчука

Велика Британія заборонила імпорт російського чавуну та сталі і внесла до санкційного списку ще 206 російських фізичних і юридичних осіб. Зокрема, санкції запроваджено проти затриманого напередодні Віктора Медведчука, йдеться у заяві британського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом сьогодні уряд запроваджує санкції проти 206 фізосіб, зокрема проти 178 сепаратистів, шістьох російських олігархів та членів їхніх сімей.
  • Під санкції потрапив Віктор Медведчук, російський олігарх і головний акціонер «Лукойла» Вагіт Алекперов, голова ради директорів АФК «Система» Володимир Євтушенков, екскерівник РЖД Володимир Якунін, двоюрідний брат Олега Дерипаски.
  • Велика Британія, крім того, з 14 квітня заборонить імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій, передових матеріалів та предметів розкоші. «Ці нові заходи націлені на ключові джерела доходу для військової машини Путіна та зривають військові амбіції Росії», – йдеться у повідомленні. 

Ключова цитата

«Наша місія – зупинити військову машину Путіна на ходу […] Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу», – заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Контекст

У середині березня уряд Великої Британії запровадив санкції проти РФ, які стосуються низки секторів економіки, тарифів, п’яти організацій та низки фізосіб.

Загалом з початку війни РФ проти України Велика Британія наклала санкцій більш як на 1400 осіб і підприємств, у тому числі понад 100 олігархів та членів їхніх сімей.

Під час візиту до Києва минулими вихідними прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв Україні нову військову допомогу, що включає бронетехніку та протикорабельну зброю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні