Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ. Вони стосуються товарів розкоші, митних тарифів, чиновників, олігархів та пропагандистів

Уряд Великої Британії оголосив про нові економічні санкції проти Росії. Вони стосуються низки секторів економіки, тарифів, п’яти організацій та фізичних осіб, сказано у повідомленні британського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Новий пакет санкцій передбачає заборону на експорт до РФ високоякісних товарів класу «люкс», зокрема, преміум-автомобілів, модного одягу та творів мистецтва.
  • Також Велика Британія запровадила нові імпортні тарифи на сотні ключових товарів, які на 35 процентних пунктів підвищили поточні ставки. Зокрема, російська «водка» стала одним із знакових продуктів, на які підвищили мито.
  • Британський уряд запровадив санкції проти пʼяти російських організацій, серед яких СОГАЗ та «Агентство інтернет досліджень». 
  • Санкції запроваджено проти 345 росіян, включаючи чиновників, бізнесменів та пропагандистів. Під обмеження потрапили премʼєр-міністр РФ Михайло Мішустін, голова Міноборони РФ Сергій Шойгу, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, голова Росгвардії Віктор Золотов, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков та члени його сімʼї, офіційний представник МЗС Марія Захарова.
  • Серед бізнесменів, які потрапили під санкції — Петро Авен, Михайло Фрідман та Герман Хан. 
  • Санкції запроваджено також проти кремлівських пропагандистів, зокрема — головного редактора RT Маргарити Сімоньян, гендиректора Першого каналу Костянтина Ернста та телеведучого Володимира Соловйова.

Ключова цитата

«Ці заходи завдадуть максимальної шкоди військовій системі Путіна, мінімізуючи вплив на британський бізнес», – йдеться в заяві на сайті британського уряду.

Контекст

Заборона на експорт набуде чинності найближчим часом. Олігархів, які розбагатіли за правління президента Путіна і підтримують війну в Україні, позбавлять доступу до предметів розкоші. Усім їм буде заборонено вʼїзд до Великої Британії, а їхні активи на території країни будуть заморожені.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні