Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС не проти посилити обмеження щодо енергетичного сектору Росії – Politico

Жодна з країн Європейського Союзу не має серйозних заперечень щодо посилення санкцій проти енергетичного сектору Росії, пише Politico з посиланням на джерела. Напередодні представники ЄС обговорили технічні аспекти 11-го пакету антиросійських санкцій.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Посиленню санкцій не перешкоджають навіть країни, які «отримають вигоду від незадекларованого імпорту російської нафти», зазначає видання, не уточнюючи, про які держави йдеться. 
  • «Звичайно, цей пакет відрізняється від інших тим, що фокусується на обході, і він матиме інший вплив, тому ми не поспішаємо розглядати всі пропозиції», – сказав дипломат ЄС із країни, яка зіткнулася з тиском через енергетичні звʼязки з РФ.
  • Новий пакет обмежень, запропонований Єврокомісією, передбачає заборону суднам, які таємно перевозять російську нафту, заходити в порти країн ЄС.

Контекст

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським 9 травня заявляла, що 11-й пакет санкцій ЄС буде зосереджений на боротьбі з обходом санкцій. Голова Єврокомісії також не виключила «заборону тіньових операцій з третіми країнами, які навмисно обходять санкції». В Брюсселі також розглядають заборону на експорт деяких технологій.

Санкції ЄС вимагають підтримки всіх держав-членів, блок прагне завершити роботу над ними напередодні саміту «Великої сімки» наприкінці цього місяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні