Лідери G7 обговорять пропозицію Володимира Зеленського про проведення мирного саміту по Україні /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Лідери G7 обговорять пропозицію Володимира Зеленського про проведення мирного саміту по Україні

Офіс Президента України

Лідери «Великої сімки» (G7) обговорять пропозицію про проведення мирного саміту щодо України під час триденної зустрічі у Хіросімі цього тижня у відповідь на запит президента України Володимира Зеленського, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Запропонований захід, в якому, як очікується, не братиме участь Росія, буде спрямований на просування плану Зеленського з 10 пунктів щодо припинення війни в Україні. 
  • Він включає вимогу до Москви вивести всі війська з країни і повністю відновити територіальну цілісність України.
  • «Українці попросили про це, і я очікую, що G7 обговорить це питання», – сказав представник ЄС, додавши, що необхідно обговорити «безліч елементів» мирного плану.

Контекст

У листопаді минулого року президент України Володимир Зеленський представив учасникам «Групи двадцяти» (G20) пропозиції України щодо досягнення миру з РФ, які складаються з 10 пунктів.

До пунктів, які пропонує Україна для досягнення миру, входять: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

Лідери G7 зустрінуться у Хіросімі 19 травня на триденному саміті, присвяченому наслідкам війни Росії проти України, економічній безпеці, зеленим інвестиціям та Індо-Тихоокеанському регіону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні