Лідери G7 обговорять пропозицію Володимира Зеленського про проведення мирного саміту по Україні /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Лідери G7 обговорять пропозицію Володимира Зеленського про проведення мирного саміту по Україні

1 хв читання

Офіс Президента України

Лідери «Великої сімки» (G7) обговорять пропозицію про проведення мирного саміту щодо України під час триденної зустрічі у Хіросімі цього тижня у відповідь на запит президента України Володимира Зеленського, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Запропонований захід, в якому, як очікується, не братиме участь Росія, буде спрямований на просування плану Зеленського з 10 пунктів щодо припинення війни в Україні. 
  • Він включає вимогу до Москви вивести всі війська з країни і повністю відновити територіальну цілісність України.
  • «Українці попросили про це, і я очікую, що G7 обговорить це питання», – сказав представник ЄС, додавши, що необхідно обговорити «безліч елементів» мирного плану.

Контекст

У листопаді минулого року президент України Володимир Зеленський представив учасникам «Групи двадцяти» (G20) пропозиції України щодо досягнення миру з РФ, які складаються з 10 пунктів.

До пунктів, які пропонує Україна для досягнення миру, входять: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

Лідери G7 зустрінуться у Хіросімі 19 травня на триденному саміті, присвяченому наслідкам війни Росії проти України, економічній безпеці, зеленим інвестиціям та Індо-Тихоокеанському регіону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні