Категорія
Новини
Дата

Велика Британія обіцяє зберігати санкції проти Росії, поки країна-агресор не виплатить компенсацію Україні

Нове законодавство дозволяє Великій Британії зберігати санкції проти Росії, поки вона не виплатить компенсацію Україні. Про це ЄП повідомили в пресслужбі МЗС Великої Британії. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Про нове законодавство оголосив британський голова МЗС Джеймс Клеверлі. За його словами, уряд Великої Британії бере на себе повноваження зберігати санкції проти Росії до виплати компенсацій Україні та запроваджує новий спосіб використання заморожених російських активів, які можуть бути пожертвувані на відновлення України.
  • «Оскільки Україна продовжує захищатися від російського вторгнення, жахливі наслідки путінської війни очевидні. Потреби України у відновленні є і будуть величезними», – сказав Клеверлі.
  • За його словами, Велика Британія готова використовувати санкції для того, щоб «Росія заплатила за відновлення країни, на яку вона так нерозсудливо напала».
  • «Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно для відновлення після російської агресії і створення основи для процвітання нації», – заявив міністр фінансів Великої Британії Джеремі Хант.

Контекст 

Раніше президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Під час розмови Зеленський наголошував на необхідності посилення санкційного тиску на РФ.

19 червня Сунак, анонсуючи Конференцію з відновлення України (URC2023), яка відбудеться 21–22 червня, закликав глобальних інвесторів і британський бізнес посилити свою підтримку України, впроваджуючи швидкі інновації для відновлення країни. Він наголосив, що економічне відновлення України так само важливе, як і її воєнна стратегія.

Велика Британія планує запустити низку цифрових інструментів у межах URC2023, щоб допомогти Україні швидко залучити зарубіжні інвестиції.

Очікується, що понад 1000 іноземних високопосадовців із 61 держави, представники неурядових організацій і сотні бізнес-лідерів і підприємців прибудуть до Лондона для участі в заході.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні