Категорія
Новини
Дата

Венчурний фонд, який створив Moderna, спрямує $3,6 млрд у розроблення ліків за допомогою ШІ

1 хв читання

Засновник Flagship Pioneering Нубар Афеян /Getty Images

Засновник Flagship Pioneering Нубар Афеян Фото Getty Images

Американський венчурний фонд Flagship Pioneering, який створив Moderna Inc., планує створити ще низку біотехнологічних компаній, що використовуватимуть штучний інтелект у розробці ліків, пише Financial Times

ШІ потенційно може аналізувати величезні набори даних молекул, щоб ідентифікувати потенційних кандидатів на ліки, які раніше могли бути пропущені.

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Деталі

  • Під час останнього інвестраунду Flagship залучив $3,6 млрд, включно з $2,6 млрд для свого восьмого фонду, і, ймовірно, залучить цьогоріч додаткові кошти для останнього, що допоможе фонду досягти цільового показника в $3 млрд, зазначає видання. 
  • Інвестиції восьмого фонду Flagship планує зосередити на платформах, які використовують ШІ для розроблення лікарських засобів, розповів засновник Нубар Афеян. Кошти з нього вкладатимуть протягом найближчих трьох років. 
  • Flagship також працює над створенням хімічних матеріалів для препаратів і автоматизацією формування наукових гіпотез за допомогою ШІ.
  • «ШІ – це протез для вашої уяви – ваша здатність до стрибка кардинально змінюється за допомогою цих інструментів», – сказав Афеян. 

Контекст

Flagship, що базується в Кембриджі (США), управляє активами загальною вартістю $14 млрд. У портфелі венчурного фонду – 40 компаній, що робить його одним з найбільших у світі спеціалізованих інвесторів у галузі біотехнологій. 

Фонд вже інвестував значні кошти в ШІ, включно з компанію Generate Biomedicines, яка минулого року завершила найбільший раунд фінансування в галузі біотехнологій. Інвестиційна стратегія Flagship зазвичай зосереджена на заснуванні компаній-платформ, спрямованих на революцію в галузі медицини, таких як мРНК-платформа Moderna, на основі якої було створено вакцину від Covid. Наразі Flagship все частіше інвестує в біотехнології, спрямовані на розробку індивідуальних ліків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд