Категорія
Новини
Дата

Венчурний фонд, який створив Moderna, спрямує $3,6 млрд у розроблення ліків за допомогою ШІ

1 хв читання

Засновник Flagship Pioneering Нубар Афеян /Getty Images

Засновник Flagship Pioneering Нубар Афеян Фото Getty Images

Американський венчурний фонд Flagship Pioneering, який створив Moderna Inc., планує створити ще низку біотехнологічних компаній, що використовуватимуть штучний інтелект у розробці ліків, пише Financial Times

ШІ потенційно може аналізувати величезні набори даних молекул, щоб ідентифікувати потенційних кандидатів на ліки, які раніше могли бути пропущені.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Під час останнього інвестраунду Flagship залучив $3,6 млрд, включно з $2,6 млрд для свого восьмого фонду, і, ймовірно, залучить цьогоріч додаткові кошти для останнього, що допоможе фонду досягти цільового показника в $3 млрд, зазначає видання. 
  • Інвестиції восьмого фонду Flagship планує зосередити на платформах, які використовують ШІ для розроблення лікарських засобів, розповів засновник Нубар Афеян. Кошти з нього вкладатимуть протягом найближчих трьох років. 
  • Flagship також працює над створенням хімічних матеріалів для препаратів і автоматизацією формування наукових гіпотез за допомогою ШІ.
  • «ШІ – це протез для вашої уяви – ваша здатність до стрибка кардинально змінюється за допомогою цих інструментів», – сказав Афеян. 

Контекст

Flagship, що базується в Кембриджі (США), управляє активами загальною вартістю $14 млрд. У портфелі венчурного фонду – 40 компаній, що робить його одним з найбільших у світі спеціалізованих інвесторів у галузі біотехнологій. 

Фонд вже інвестував значні кошти в ШІ, включно з компанію Generate Biomedicines, яка минулого року завершила найбільший раунд фінансування в галузі біотехнологій. Інвестиційна стратегія Flagship зазвичай зосереджена на заснуванні компаній-платформ, спрямованих на революцію в галузі медицини, таких як мРНК-платформа Moderna, на основі якої було створено вакцину від Covid. Наразі Flagship все частіше інвестує в біотехнології, спрямовані на розробку індивідуальних ліків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд