Категорія
Новини
Дата

OpenAI та Color Health створили ШІ-асистента для допомоги у скринінгу та лікуванні раку – WSJ

1 хв читання

OpenAI співпрацює з компанією Color Health для ширшого впровадження штучного інтелекту (ШІ) в галузі охорони здоровʼя, застосовуючи свої ШІ-моделі для скринінгу та лікування раку, пише The Wall Street Journal. Color Health, що створювалася для генетичних досліджень у сфері онкологічних захворювань, розробила ШІ-асистента або «копілота» на основі GPT-4o. 

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • ШІ-асистент Color Health допомагає лікарям створювати плани скринінгу раку та плани попереднього лікування для людей, у яких діагностували рак.
  • «Копілот» покликаний допомагати лікарям, а не замінювати їх, уточнив співзасновник і виконавчий директор стартапу Осман Ларакі. «Ми називаємо його «другим пілотом», тому що він дуже схожий та повторює мислення й модель інженерного другого пілота», – сказав він.
  • У цій моделі Color Health використовує OpenAI API для створення персоналізованих планів скринінгу раку, враховуючи дані про пацієнта, такі як особисті фактори ризику та сімейний анамнез.
  • «Копілот» особливо може стати у нагоді лікарям первинної медичної допомоги, які часто не мають часу чи досвіду для коригування рекомендацій щодо скринінгу раку.
  • У майбутньому ШІ може допомогти лікарям швидше знаходити підказки навіть для безсимптомного раку, але наразі такої технології ще немає, зазначає видання.

Контекст

У квітні OpenAI уклала угоду з Moderna для використання ШІ у прискоренні бізнес-процесів та вирішенні завдань, таких як вибір оптимальних доз для клінічних випробувань.

Найбільш перспективним застосуванням ШІ в охороні здоровʼя називають автоматизацію рутинних завдань, таких як оформлення документів і ведення записів.

Водночас використання ШІ для заміни лікарів може бути ризикованим через схильність моделей до «галюцинацій» та упередженості, тому лікарі обовʼязково повинні брати участь у прийнятті клінічних рішень.

Нещодавно OpenAI уклала інші угоди, спрямовані на розширення своєї присутності в різних сферах бізнесу, далеко за межами партнерства з Microsoft: угоду з Apple для забезпечення деяких нових функцій ШІ; угоду з PricewaterhouseCoopers, за якою 100 000 співробітників PwC користуватимуться корпоративним ChatGPT; ліцензійні угоди з Reddit і Axel Springer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні