Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада дозволила демобілізацію військових, у яких троє і більше дітей

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7678, що дозволяє звільнятися з військової служби мобілізованим українцям, у яких троє і більше дітей віком до 18 років. Про це повідомив автор законопроєкту, народний депутат від «ЄС» Олексій Гончаренко. Відповідне рішення підтримав 331 народний депутат.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

- Наразі чоловіки, які мають від трьох дітей, не підлягають мобілізації, але якщо батько вступив до лав ЗСУ і третя дитина народилася вже після цього, або в нього було троє дітей і він пішов служити добровільно, у цих випадках він не може демобілізуватися.

- За словами Гончаренка, новий закон цю несправедливість виправить і дозволить батькам трьох і більше дітей віком до 18 років залишати військову службу.

- «Якщо дитина народилася вже під час служби або сімейні обставини змушують повернутись, то військовий матиме право на демобілізацію», – пояснив Гончаренко.

- Щоб законопроєкт набув чинності, його має підписати президент Володимир Зеленський.

Контекст

Раніше уряд підтримав законопроєкт, яким розширюється перелік установ і підприємств, працівники яких підлягають бронюванню. Документ передбачає, зокрема, бронювання працівників органів держвлади та місцевого самоврядування, якщо їхня робота необхідна для забезпечення функціонування цих органів. А також працівників підприємств, що виготовляють продукцію для ЗСУ, чи критично важливих для функціонування економіки підприємств та організацій, яким встановлено мобілізаційні завдання, якщо працівники залучені до їх виконання. Нові норми набудуть чинності після ухвалення Верховною Радою та підпису президентом.

На початку вересня Кабмін передбачив можливість подовження на два місяці чинних відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час. Йдеться про відстрочки, надані рішеннями Мінекономіки в березні–квітні, термін дії яких спливає у вересні–жовтні цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні