Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада призначила міністрів спорту, культури, захисту довкілля та ветеранів

1 хв читання

Верховна Рада 5 вересня призначила ще кількох міністрів: молоді та спорту; культури та стратегічних комунікацій; захисту довкілля; у справах ветеранів. Про це повідомили депутати, що брали участь у пленарному засіданні. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • За призначення Миколи Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій проголосували 252 народні депутати. З квітня 2024 року він обіймав посаду заступника очільника Офісу президента.
  • За призначення Матвія Бідного міністром молоді та спорту проголосували 239 нардепів. До цього він був заступником міністра Вадима Гутцайта, а з листопада минулого року т.в.о. міністра.
  • За призначення Світлани Гринчук міністром захисту довкілля та природних ресурсів проголосували 246 нардепів. Раніше Гринчук працювала на посаді заступника міністра енергетики.
  • За призначення Наталії Калмикової на посаду міністра у справах ветеранів України проголосували 256 нардепів. З вересня 2023 року вона обіймала посаду заступника міністра оборони із соціального розвитку.

Контекст

Президент Володимир Зеленський вперше за час повномасштабної війни наважився провести великі кадрові зміни в уряді. Вже цього тижня у Кабміні може зʼявитися вісім нових міністрів, троє з них – колишні співробітники Офісу президента (ОП). Як Зеленський пояснював депутатам необхідність цих змін, чому посаду в уряді зберіг премʼєр Денис Шмигаль і чи готовий парламент віддати голоси за нових міністрів, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд