Категорія
Новини
Дата

Від російських обстрілів загинув власник «Нібулон» Олексій Вадатурський

Олексій Вадатурський

Олексій Вадатурський

Вночі, 31 липня, загинув власник аграрної корпорації «Нібулон», учасник рейтингу найбагатших людей України Олексій Вадатурський. Йому було 74 роки. Його будинок потрапив під російський обстріл.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Цю інформацію Forbes підтвердили три джерела — депутат Миколаївської міськради, який уточнює, що упізнання тіла ще не проводилось. Також інформацію про смерть підтвердив власник інфраструктурної компанії та співрозмовник в Міністерстві інфраструктури. Про загибель Вадатурського з посиланням на джерела в Миколаївській ОВА та міськраді написали УП, РБК-Україна і місцеві видання «Новини N» та НикВести. Також про загибель з посиланням на свої джерела написав підприємець Ігор Ліскі. Пізніше Віталій Кім офіційно підтвердив, що Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська загинули під час обстрілів.
  • Телефон Олексія Вадатурського був поза зоною мережі коли Forbes намагався з ним звʼязатися. Син Вадатурського, Андрій, не відповідає на дзвінки.
  • В пресслужбі голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма Forbes розповіли, що ракета прилетіла в будинок Вадатурського. Також вони підтвердили, що в будинку були люди, але не уточнили чи це був Олексій з дружиною. Проводиться експертиза.
  • Як написав Віталій Кім, вночі, 31 липня, Миколаїв зазнав масованих обстрілів. Після 01:00 та вранці, близько 05:00. «Попередньо, одна людина загинула, дві – отримали поранення. Внаслідок обстрілів пошкоджено ряд об’єктів інфраструктури. Зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО. Також пошкоджено житлові будинки. На місцях прильотів виникло кілька пожеж – зайнялася двоповерхова будівля, прибудова до житлового будинку, два гаражі та дві господарчі споруди», — написав Кім.
  • Олексій Вадатурський був героєм обкладинки третього номеру журналу Forbes Україна. В 2021 році Forbes оцінив його статки в $430 млн, тоді він займав 24 місце в рейтингу найбагатших українців. «Нібулон» в останньому рейтингу «100 найбільших компаній України» була на 20-му місці з річним виторгом 25,8 млрд грн.
Від російських обстрілів загинув власник «Нібулон» Олексій Вадатурський /Фото 1
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні