Категорія
Новини
Дата

Деблокада портів дала б Україні $20 млрд – голова офісу СЕО групи «Метінвест»

Деблокада українських портів дала б державі за мінімальними оцінками $20 млрд експортної виручки. Про це сказав голова офісу CEO групи «Метінвест» Олександр Водовіз на Саміті експортерів від Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відкриття портів не тільки для аграрної продукції дасть $20 млрд експортної виручки за самими скромними оцінками, повідомив Водовіз.
  • «Ми збираємо крихти зі столу, але не бачимо великого пирога», – сказав Водовіз.
  • Водовіз закликав ставити питання про деблокаду портів на зустрічах із ООН. «У цьому напрямку є певний рух, але цього недостатньо», – додав він.

Контекст

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів і суден, понад 10 000 військових.

10 лютого Росія під приводом навчань перекрила для судноплавства практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря. Згодом Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні