Категорія
Новини
Дата

Видобуток нафти ОПЕК впав до 3-річного мінімуму через скорочення Саудівською Аравією

Видобуток нафти ОПЕК впав найбільше за три роки – до 27,79 млн барелів на день, оскільки Саудівська Аравія здійснила серйозне скорочення у спробі зміцнити світові ринки, пише Bloomberg. Видобуток у липні впав на 900 000 барелів на день.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Це найбільше скорочення з того часу, як група та її союзники скоротили постачання у розпал пандемії Covid у 2020 році.
  • Саудівська Аравія виконала переважну частину обіцяного додаткового скорочення видобутку на 1 млн барелів на день у спробі підтримати ціни на тлі слабких економічних даних у Китаї й побоювань щодо рецесії у США. 
  • Ціни на нафту відновилися на тлі скорочення світових запасів, досягнувши нещодавно в Лондоні тримісячного максимуму – понад $85 за барель.
  • Трейдери очікують, що королівство оголосить про подальше скорочення до вересня найближчими днями, це посилить ознаки дефіциту пропозиції на ринку. У той час як країни-споживачі стурбовані тим, що політика ОПЕК ризикує відродити інфляцію, ключові члени групи, схоже, потребують вищих нафтових цін для покриття державних витрат.
  • Згідно з даними, у липні Саудівська Аравія видобувала в середньому 9,15 млн барелів на день. 
  • Саудівці також отримують деяку допомогу у своїх зусиллях щодо підтримки ринку від Росії, члена ширшого альянсу, відомого як ОПЕК+.
  • РФ протягом багатьох місяців нехтувала обіцянками скоротити постачання, оскільки зосередилася на максимізації доходів для фінансування своєї війни проти України, але ці відстеження танкерів показують, що зараз вона скорочує експорт. Постачання впали до семимісячного мінімуму та склали трохи менше 3 млн барелів на день.

Контекст

ОПЕК та її союзники у квітні оголосили про несподіване скорочення видобутку без скликання зустрічі, збільшивши обсяг скорочення видобутку, погоджений на їхній останній зустрічі у жовтні.

4 червня ОПЕК офіційно повідомила, що ОПЕК+ домовилася скоригувати загальний рівень видобутку нафти до 40,46 млн барелів на добу з 2024 року. Саму угоду пролонгували до 2025-го, її термін закінчувався наприкінці 2023 року.

Загальний експорт нафти та нафтопродуктів із Росії оцінюється у 7 млн барелів на добу, але дані були засекречені після вторгнення в Україну. До того, як Росія оголосила про плани скоротити постачання за кордон, ОПЕК+ керувала лише видобутком нафти, а не експортом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні