Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» призначила очільників для польської «дочки» та представництва за кордоном

«Укрзалізниця» призначила Олександру Василенко директоркою представництва за кордоном, а Михайло Пластун очолить Ukrainian Railways Cargo Poland. Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Олександра Василенко куруватиме всю міжнародну діяльність «Укрзалізниці». З 2022 року вона обіймала посаду директорки Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ. До цього – працювала радницею керівника УЗ та міністра інфраструктури, зокрема координувала національні транспортні ініціативи, 
  • За словами очільника УЗ Євгена Лященка, її досвід має допомогти компанії максимально швидко та ефективно євроінтегруватися та стати повноцінним оператором вантажних перевезень на території країн ЄС. 
  • Очолити створену в червні «дочку» УЗ в Польщі – Ukrainian Railways Cargo Poland – призначили Михайла Пластуна. 
  • «Його головне завдання – забезпечити швидку логістику вантажів, що йдуть з України. З блокадою морських портів це надзвичайно важливе завдання для стабільного функціонування економіки країни та забезпечення експорту української продукції та сировини», – зазначив Лященко.

Контекст

30 червня УЗ зареєструвала майбутнього європейського оператора Ukrainian Railways Cargo Poland (Варшава, Польща), який зʼєднуватиме своєю роботою перевезення Україною та європейськими країнами. Вже на початку серпня новостворена компанія розпочала свою роботу. 

На першому етапі своєї роботи Ukrainian Railways Cargo Poland надаватиме комплексні послуги вантажоперевезень, координацію роботи з європейськими операторами, вантажоперевізниками, прикордонними переходами, контроль за рухом рухомого складу товариства за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні