Категорія
Новини
Дата

Virgin Orbit Річарда Бренсона подала заяву про банкрутство

Компанія Річарда Бренсона Virgin Orbit Holdings у вівторок, 4 квітня, подала заяву про банкрутство після того, як не змогла забезпечити довгострокове фінансування, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія з Лонг-Біч, штат Каліфорнія, подала позов до суду США у справах про банкрутство округу Делавер із проханням про продаж своїх активів після оголошення про звільнення приблизно 85% із 750 співробітників минулого тижня.
  • Компанія перерахувала активи у розмірі близько $243 млн та загальний борг у розмірі $153,5 млн станом на 30 вересня у документації.
  • Virgin Group Бренсона, якій належало близько 75% стартової компанії, заявила, що з листопада інвестувала в цей підрозділ понад $1 млрд, включаючи $60 млн у вигляді забезпечених кредитів.
  • Ринкова вартість Virgin Orbit склала $65 млн, виходячи з ціни закриття в понеділок, порівняно з більш ніж $3 млрд два роки тому.
  • У заяві про банкрутство Virgin Orbit зазначено, що її найбільшим кредитором є лондонська компанія Arqit Ltd, якій заборгували майже $10 млн за послуги та у вигляді клієнтського депозиту. 
  • Другим за величиною кредитором Virgin Orbit були Космічні сили США, які мали депозит у розмірі майже $6,8 млн для майбутніх запусків.

Контекст

Virgin Orbit, створена 2017 року компанією Бренсона Virgin Galactic, що займається космічним туризмом, запускає ракети з повітря з-під модифікованого літака Boeing 747 для відправлення супутників на орбіту.

Стратегія Virgin Orbit полягала в тому, що запуск невеликих ракет з борту Boing-747 у польоті дозволить миттєві запуски з будь-якого місця.

Але зміщення попиту в бік більших ракет-носіїв та більш економічних спільних польотів у космос на ракеті SpaceX Falcon 9 за останні два роки підвищило конкурентні ставки для Virgin Orbit, кажуть аналітики та керівники галузі.

Шоста січнева місія Virgin Orbit з її центральною ракетою LauncherOne, першою ракетою, запущеною з Великої Британії, не змогла досягти орбіти, і вантаж із розвідувальних супутників США та Великої Британії впав в океан.

Компанія щосили намагалася знайти нове фінансування після відмови ракети, зупинивши операції і звільнивши майже всіх своїх співробітників у березні, щоб заощадити гроші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні