Virgin Orbit Річарда Бренсона звільняє майже всіх працівників через проблеми з фінансуванням
Категорія
Новини
Дата

Virgin Orbit Річарда Бренсона звільняє майже всіх працівників через проблеми з фінансуванням

Аерокосмічна компанія Virgin Orbit британського мільярдера Річарда Бренсона припинить операції та звільнить майже всю команду. Компанія не знайшла фінансування для свого бізнесу, пише CNBC з посиланням на аудіозапис виступу гендиректора Virgin Orbit Дена Харта на загальних зборах компанії 30 березня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Virgin Orbit у «недалекому майбутньому» може припинити роботу через брак фінансування, сказав Харт. За його словами, компанія змушена скоротити весь штат, залишивши лише 100 осіб. Згідно з поданою в SEC заявою, вона скоротить 675 осіб – 85% від усіх співробітників.
  • Звільненим обіцяють виплатити вихідну допомогу та допомогти у пошуку роботи. За оцінками компанії, витрати на це становитимуть $15 млн, з яких $8,8 млн – виплати співробітникам. Завершити скорочення планують до 3 квітня 2023 року.
  • Після цієї новини акції компанії одномоментно впали на 40%, зазначає CNBC. Після закриття торгів падіння посилилося до 44%.

Контекст

Virgin Orbit спеціалізується на запуску супутників. Компанія на 75% належить мільярдеру Річарду Бренсону. Другий за величиною акціонер – фонд із ОАЕ Mubadala. Як зазначає CNBC, компанія протягом кількох місяців шукала інвестиції, а основний власник не хоче її фінансувати.

16 березня Virgin Orbit відправила у вимушену відпустку майже всіх своїх співробітників та практично повністю призупинила роботу. 22 березня компанія повернула частину штату до роботи.

За підсумками трьох кварталів 2022 року операційні збитки Virgin Orbit сягнули $149 млн. Про четвертий квартал компанія мала прозвітувати до кінця березня. 

Наразі компанія оговтується після невдалого запуску супутників з території Великої Британії 10 січня. Ця місія стала шостою для Virgin Orbit та другою невдалою.

Для запуску супутників у Великій Британії команда Virgin Orbit перебазувалася з Каліфорнії до Корнуолла, де створила новий центр управління польотами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні