Категорія
Новини
Дата

Вірменія заявила про підтримку територіальної цілісності України. Рада Федерації РФ вимагає пояснень

Очільниця Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко вимагає пояснень після заяви голови Національних зборів Вірменії Алена Сімоняна щодо України, пишуть росЗМІ. Напередодні він повідомив, що Вірменія підтримує територіальну цілісність України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під час свого виступу на конференції голів парламентів країн – членів ЄС в Іспанії Сімонян заявив, що Єреван рішуче захищає територіальну цілісність України.
  • «З огляду на те, що у центрі уваги конференції – питання вторгнення Росії в Україну та близькосхідний конфлікт, хотів би підтвердити, що Вірменія рішуче захищає територіальну цілісність України, а також Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн», – сказав він.
  • Такі заяви вірменського політика голова російської Ради Федерації Матвієнко назвала «антиросійськими» та «русофобськими». 
  • Вона доручила сенаторам направити до парламенту Вірменії запит щодо розʼяснень.
  • За словами Матвієнко, Сімонян перетнув «червоні лінії» своїми заявами. 

Контекст

У лютому премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не була союзником Росії у війні проти України, писало агентство Reuters. Протягом останніх місяців Пашинян говорив про те, що Вірменія не може більше покладатися на Росію в питанні оборони. Насамперед тому, що РФ не допомогла їй під час подій у Нагірному Карабаху

Цього року очільник Національних зборів Вірменії Ален Сімонян повідомив, що його країні, у якої погіршились відносини з Росією, слід задуматися про можливість стати кандидатом на членство в Європейському союзі.

На початку березня видання Hraparak писало, що у Вірменії навіть відбулось закрите засідання за участю депутатів і урядовців, яке зібрав Пашинян. Обговорення стосувалось початку процесу для отримання Вірменією кандидата на членство в ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні