Категорія
Новини
Дата

Виробник кави Jacobs планує вивести з РФ свої закордонні бренди до кінця року, повністю йти з ринку не збирається

Голландська компанія JDE Peetʼs (бренди кави Jacobs, LʼOr, Tassimo та Douwe Egberts) припинить продаж іноземних брендів кави та чаю на російському ринку до кінця року, пише «Коммерсантъ». У Росії будуть представлені лише місцеві бренди. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У фінансовому звіті за перше півріччя компанія знизила цільовий показник прибутку за підсумками року через невизначеність на тлі переходу до місцевих брендів на російському ринку. 
  • Через ребрендінг бренду кави Jacobs в Росії за підсумками першого півріччя компанія зазнала збитків у €185 млн.
  • «У першій половині 2023 року ми ініціювали перехід від багатоканальної організації в Європі до локального портфоліо у Росії», – повідомив генеральний директор JDE Фабʼєн Саймон і додав, що компанія не збирається повністю йти з Росії. У російському підрозділі компанії працює понад 900 осіб.
  • За його словами, робота компанії у РФ не суперечить санкціям Заходу.
  • У березні видання писало, що JDE може відмовитися від бренду Jacobs у Росії. У компанії планували продовжувати забезпечувати клієнтів і споживачів у Росії через локальне представництво.

Контекст

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ, але лише щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років. Про це у квітні йдеться у моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку РФ.

За даними KSE, лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Загалом 213 (6,7% від загальної кількості) міжнародних компаній повністю припинили діяльність у РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні