Виробник алкоголю Pernod Ricard знову припиняє експорт до Росії та планує вихід з ринку у найближчі місяці /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Виробник алкоголю Pernod Ricard знову припиняє експорт до Росії та планує вихід з ринку у найближчі місяці

Getty Images

Французька компанія Pernod Ricard знову припинила експорт усіх спиртних напоїв до Росії та повідомила, що припинить там свою діяльність у найближчі місяці, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виробник віскі Jameson заявив, що потрібно кілька місяців, щоб припинити продажі в Росії, де в нього працює близько 300 осіб.
  • Минулого місяця французька компанія заявила, що продовжить вести бізнес у Росії, додавши, що паралельний імпорт означає, що товари все одно туди потраплять. 
  • Незабаром після цього вона змінила цю позицію щодо горілки Absolut після того, як негативна реакція в її рідній країні Швеції поставила під загрозу продажі.
  • Такі продукти, як віскі Johnnie Walker компанії Diageo Plc і коньяк Remy Martin компанії Remy Cointreau SA, широко доступні в Росії, незважаючи на припинення експорту до країни після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Контекст

Pernod Ricard випускає коньяк Martell, віскі Chivas Regal, Jameson, Ballantineʼs, джин Beefeater, горілку Absolut, текілу Olmeca.

Після початку війни російський ринок залишили великі виробники міцного алкоголю, зокрема Diageo (бренди Bellʼs, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys), Bacardi (Dewarʼs, William Lawsonʼs), Brown-Forman (Jack Danielʼs, Finlandia), Moet Hennessy.

За даними Ірландської асоціації віскі, до війни в Україні Росія була другим за величиною експортним ринком віскі в Ірландії після США. У 2020 році до РФ продано 534 000 ящиків віскі. 

У листопаді минулого року Мінпромторг РФ включив алкоголь до переліку товарів, які можна ввозити у РФ без дозволу виробників і правовласників за схемою «сірого» імпорту. До списку потрапили такі алкогольні бренди, як Jеgermeister, Jameson, Jim Beam, Johnnie Walker, Absolut, Aperol, White Horse, Wiliam Lawsons, Hennessy, Moet, Bacardi, Baileys, Capitan Morgan.

У квітні Pernod Ricard – власник найбільшого в Ірландії бренду віскі Jameson – відновив постачання продукції на російський ринок. Компанія припинила постачання до РФ у березні минулого року після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Independent.ie

Також Pernod Ricard відновив постачання горілки Absolut до РФ, які були перервані невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомила віцепрезидент бренду Absolut Паула Ерікссон, писало шведське видання Kristianstadsbladet. За словами Ерікссон, після вторгнення РФ в Україну Pernod Ricard «діяла з урахуванням інтересів своїх співробітників як в Україні, так і в РФ». Згодом Absolut знову припинив постачання продукції до РФ через негативну реакцію споживачів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні