Виробник роботів-кур’єрів Serve Robotics залучив $30 млн. Серед інвесторів – Uber та Nvidia /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Виробник роботів-кур’єрів Serve Robotics залучив $30 млн. Серед інвесторів – Uber та Nvidia

Getty Images

Стартап автономних роботів для доставки Serve Robotics, що виник у результаті придбання Uber компанії Postmates, стає публічною компанією, пише TechCrunch. Напередодні Serve залучив $30 млн фінансування у раунді, очолюваному існуючими інвесторами Uber, Nvidia та Wavemaker Partners. 

Ключові факти

  • Також у раунді фінансування взяли участь нові інвестори Марк Томпкінс та Republic Deal Room. Стартап, який незабаром стане публічною компанією, залучив загалом $56 млн.
  • Згідно з документами регулюючих органів, після завершення злиття Uber володіла 16,2% акцій, а Nvidia – 11% акцій Serve. Сарфраз Маредіа, віцепрезидент Uber з доставки та голова американського регіону, приєднався до ради директорів Serve.
  • Serve заявила, що планує використовувати додаткове фінансування для виходу на нові ринки в США та просування своїх технологій. Компанія також планує збільшити існуючий парк доставки зі 100 роботів. Serve має комерційну угоду з Uber про розгортання до 2000 роботів з Uber Eats.
  • У компанії стверджують, що мають хороші можливості для масштабування і що обсяг поставок зріс у середньому більш ніж на 30% порівняно з попереднім місяцем за останні 18 місяців.

Контекст

Serve Robotics розпочала своє життя як Postmates X, підрозділ робототехніки компанії доставки за запитом Postmates. Автономні тротуарні роботи почали доставляти товари клієнтам Postmates у кількох районах Лос-Анджелеса у 2018 році. У 2020-му вони увійшли у комерційну експлуатацію.

Uber придбала Postmates наприкінці 2020 року за $2,65 млрд. Через три місяці Postmates X виокремилася в незалежну компанію під назвою Serve Robotics.

Алі Кашані, який очолював Postmates X, є співзасновником і генеральним директором Serve Robotics.

У травні стартап Figure, який хоче створювати роботів-гуманоїдів загального призначення, залучив $70 млн від інвесторів на чолі із Parkway Venture Capital у ході першого раунду фінансування. А токійська компанія Gitai, створена Шо Наканосе у 2016 році, розробляє роботів для роботи у космосі та на поверхні Місяця. У Gitai вже є $47 млн інвестицій від найбільших інвестфондів на розробку роботів, а також проєкти із Японським космічним агентством та компанією Toyota.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні