Категорія
Новини
Дата

Visa дозволить при розрахунках використовувати криптовалюту USD Coin. Цифрові гроші все більше сприймають у фінансовому секторі

Американська компанія Visa дозволить використовувати криптовалюту USD Coin для здійснення транзакцій у своїй платіжній системі. Це є ознакою зростаючого прийняття цифрових валют в основному фінансовому секторі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія запустила пілотну програму з криптоплатформою Crypto.com.
  • Також Visa планує запропонувати платежі криптовалютою USD Coin для більшості своїх партнерів у цьому році.
  • Якщо клієнт вирішить використовувати карту Crypto.com Visa для оплати кави, цифрова валюта буде конвертуватися у фіатні гроші.
  • У рамках цієї ініціативи Visa співпрацює з банком цифрових активів Anchorage. Перша транзакція відбулася на початку цього місяця, коли Visa відправила USD Coin на свою Ethereum-адресу в Anchorage через Crypto.com.
  • Коли саме Visa дозволить клієнтам розраховуватися USD Coin, невідомо.

Контекст

Усе більше фінансових компаній починають використовувати криптовалюти для інвестицій та платежів. У 2021 році компанія MasterCard році планує вперше дозволити операції з криптовалютами. Минулого року Visa в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi оголосили про випуск кредитної картки, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах у США, пише Bloomberg. У BlockFi сподіваються, що картки почнуть випускати на початку 2021 року. У лютому 2020-го Visa вже випустила дебетову карту з кешбеком у біткоїнах разом зі стартапом Fold.

У жовтні інша платіжна система PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal.

Також із криптовалютами почне працювати найстаріший у США Bank of New York Mellon. З кінця цього року фінустанова почне зберігати, переводити й випускати криптовалюти від імені своїх клієнтів, які займаються управлінням активами.

Важливі цифри

Нині найбільш дороговартісною криптовалютою в світі є біткоїн. За даними біржі Coindesk, історичний рекорд біткоїна складає $61 556. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні