Категорія
Новини
Дата

Visa слідом за Mastercard запустить платформу для тестування цифрових валют

Платіжна система Visa запустить платформу для тестування цифрових валют, пише Bloomberg. У цьому напрямку компанія співпрацює із 30 центральними банками по всьому світу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Платформу для тестування цифрових валют Visa створила разом із блокчейн-розробником ConsenSys. Її тестування розпочнеться навесні цього року.
  • Visa співпрацює з 30 центральними банками у всьому світі, які готуються оперувати цифровими валютами. Про які країни йдеться не уточнюється.
  • Після запуску платформи клієнти Visa зможуть використати пластикові картки та електронні гаманці, прив'язані до цифрових валют центральних банків.

Цитата

«Ми вважаємо, що стейблкоіни та CBDC співіснуватимуть у майбутньому, і буде кілька різних підходів до створення продуктів на їх основі», — сказав Кʼю Шеффілд, голова відділу криптовалют Visa.

Контекст

Рік тому Visa у партнерстві з криптоплатформою Crypto.com вже дозволила деяким партнерам використовувати для платежів стейблкоіни USD Coin.

У вересні 2020 року Mastercard оголосила про створення платформи для тестування цифрових валют, а в лютому 2021 року заявила, що почне працювати з криптовалютою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні