Категорія
Новини
Дата

Виступ гурту Tvorchi на Євробаченні у Ліверпулі коштуватиме майже 3 млн грн

Підготовка виступу українського гурту Tvorchi для Євробачення-2023 та поїздка креативної команди у Ліверпуль обійдуться у майже 3 млн грн, свідчать дані Prozorro. Йдеться про лише один номер, оскільки Україна перемогла у конкурсі торік, і гурт Tvorchi одразу виступатиме у фіналі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На розробку ідеї та постановку номера з шоу-балетом, артистами, декораціями, реквізитом, спецефектами та репетиціями планують витратити понад 882 000 грн.
  • Фотосесія гурту та відео режисерського бачення постановки номера обійдуться у 128 000 грн.
  • Сценічні костюми гурту коштуватимуть 193 600 грн, декорації та реквізит – 766 000 грн, графічний супровід виступу – 194 000 грн. На спецефекти заклали 128 000 грн. 
  • Поїздка команди до Ліверпуля, що складається з артистів шоу-балету, режисера та його асистента, хореографа, гримера та продюсера, обійдеться у 695 000 грн. Ця сума включає вартість страхування, віз, проїзду і проживання у Варшаві та офіційному готелі в Ліверпулі.
  • Торік підготовка номера Kalush Orchestra і поїздка гурту на конкурс коштувала 1,5 млн грн, пише Dozorro. У 2021 році на створення пісні, кліпу, а також поїздку гурту Go_A витратили 576 000 грн.

Контекст

За можливість представляти Україну на Євробаченні змагались 10 музикантів. Переможці – тернопільський дует Tvorchi з піснею Heart Of Steel – у травні вирушать у Ліверпуль та спробують вибороти перемогу для країни другий рік поспіль.

Дует боровся за участь у Євробаченні вже вдруге. Уперше у 2020-му він пройшли у фінал, але поступився Go_A, чия пісня «Шум» посіла на конкурсі п’яте місце. У 2022-му гурт випередив навіть очевидних фаворитів, зокрема, букмекери пророкували виграш співачці Jerry Heil.

Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі з 9 до 13 травня. Конкурс проходитиме під слоганом «Об’єднані музикою». Однією з ведучих стане фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні