Категорія
Новини
Дата

Виступ гурту Tvorchi на Євробаченні у Ліверпулі коштуватиме майже 3 млн грн

1 хв читання

Підготовка виступу українського гурту Tvorchi для Євробачення-2023 та поїздка креативної команди у Ліверпуль обійдуться у майже 3 млн грн, свідчать дані Prozorro. Йдеться про лише один номер, оскільки Україна перемогла у конкурсі торік, і гурт Tvorchi одразу виступатиме у фіналі.

Ключові факти

  • На розробку ідеї та постановку номера з шоу-балетом, артистами, декораціями, реквізитом, спецефектами та репетиціями планують витратити понад 882 000 грн.
  • Фотосесія гурту та відео режисерського бачення постановки номера обійдуться у 128 000 грн.
  • Сценічні костюми гурту коштуватимуть 193 600 грн, декорації та реквізит – 766 000 грн, графічний супровід виступу – 194 000 грн. На спецефекти заклали 128 000 грн. 
  • Поїздка команди до Ліверпуля, що складається з артистів шоу-балету, режисера та його асистента, хореографа, гримера та продюсера, обійдеться у 695 000 грн. Ця сума включає вартість страхування, віз, проїзду і проживання у Варшаві та офіційному готелі в Ліверпулі.
  • Торік підготовка номера Kalush Orchestra і поїздка гурту на конкурс коштувала 1,5 млн грн, пише Dozorro. У 2021 році на створення пісні, кліпу, а також поїздку гурту Go_A витратили 576 000 грн.

Контекст

За можливість представляти Україну на Євробаченні змагались 10 музикантів. Переможці – тернопільський дует Tvorchi з піснею Heart Of Steel – у травні вирушать у Ліверпуль та спробують вибороти перемогу для країни другий рік поспіль.

Дует боровся за участь у Євробаченні вже вдруге. Уперше у 2020-му він пройшли у фінал, але поступився Go_A, чия пісня «Шум» посіла на конкурсі п’яте місце. У 2022-му гурт випередив навіть очевидних фаворитів, зокрема, букмекери пророкували виграш співачці Jerry Heil.

Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі з 9 до 13 травня. Конкурс проходитиме під слоганом «Об’єднані музикою». Однією з ведучих стане фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні